Ranneke oppii ja muuntaa tavoitteita yms. käyttäjän mukaan. Oma päivän askeltavoitteeni näkyy olevan noin 8 000−9000 askelta. Ja nyt tullaan miinuspuoliin, sillä koneen mukaan et ole ikään kuin aktiivinen, jos aktiivisuutesi ei sisällä paikasta toiseen tapahtuvaa liikettä. Eli vaikka lataisit millaiset painot prässiin tai penkkaisit huippulukemia sykkeen hipoessa linnunratoja, niin oikeastaan et ole tehnyt juuri mitään (rannekkeen mielestä). Mitenkähän mahtoi olla talvella hiihtämisen suhteen?
Mittausarkeni aikana kulunut viikonloppu oli varmasti kaikista passiivisin. Kummallinen vatsapöpö sitoi minut kyllä kovin tiiviisti sänkyyn vaakatasoon noin vuorokauden ajaksi, ja käsittämättömän väsymyksen vuoksi tuli nukuttua yöllä ja päivällä. Ja vielä tänäänkin on vähän huipannut. Onneksi tauti ei ilmeisesti tarttunut lapsiin.
Näin onnellisessa asemassa ei todellakaan taideta olla suurimmalla osalla tiloista, kun emäntä tai isäntä sairastaa kulkutauteja. Eläimet, lapset ja muut työt täytyy hoitaa ja lomittajan saa, jos saa. Meillä ainakin tässä vaiheessa tila pyörii sinänsä isännän työpanoksella ja lapsetkaan eivät enää ole ihan pieniä. Ja naapurista saa vanhalta isännältä ja emännältä hoito- ja työapua tarvittaessa.
Ylen parin vuoden takaisen tutkimuksen mukaan maatalousyrittäjä liikkui tutkimusryhmäläisistä eniten viikossa, 167 164 askelta (linkki tutkimukseen jäljempänä). Tämä on kyllä käsittämättömän paljon! Olemme kerran tainneet isännän kanssa vaihtaa ranneketta yöksi vertailun vuoksi. Voisikin tällä viikolla yhtenä aamuna jättää rannekkeen isännän ranteeseen ja mittailla hänen aktiivisuuttaan.
Ja linkki uutiseen:
http://yle.fi/uutiset/ylen_liikuntatesti_maatalousyrittajan_askelmaara_hammastytti_asiantuntijan/7267085.